+36 30 014-6375    info@proshooting.hu
Etele vadászbolt Budapest
1119 Budapest Etele út. 65

Magyar Sikerek! Irány az EU döntő!


Az előzetes versenykiírás szerint nehéz versenynek ígérkezett , a román szervezők a hivatalos amerikai PRS szabálykönyvből vették át a versenyszámok egy részét . Ebből adódóan a feladatok tényleg nehezek lettek , de hát épp ezért mentünk. A résztvevőket két csoportra osztották, párhuzamosan ment két pálya egyszerre. Az első pályán (4 db 10 cm fém cél 250,300,400, 500 m) Béres Sanyi meglőtte a legjobb eredményt , én a második legjobbat , Horváth Józsinak valamiért jobbra mentek a lövései , a fűben nem látta a becsapódásokat , ezért mindössze 2 találata volt.


 

A második feladatunk a barikád volt, ahol 8 lövést kellett leadni a 490 m lévő, kb 15 cm fém célra 90 sec , ráadásul nem engedték, hogy jelezzük a lövésznek, hogy hova mennek a lövései . Mindannyian értünk el találatot , már itt is látszott, hogy erős a csapatunk. A következő pálya kacifántos volt , először lőttünk 400 és 500 m függesztett 10 cm fém célokat , 2 lövés 400 m , 2 lövés 500 m , 2 lövés 400 m, aztán átmozogtál a kicsi tank trap akadályhoz, ahol szintén ez volt a feladat kicsivel nagyobb célokra , de hab a tortán az volt hogy minden lövésnél hátra kellett mozognod a lábadhoz lerakott lőszereidhez , és egyenként a fegyverbe rakva kellett végrehajtani a feladatot. Összesen 12 lövés ,120 sec .Itt már Józsi összekapta magát , 8 találattal magasan a legjobb eredményt érte el . Következett a nagyobb tank trap , 8 lövés , minden talp felső végéről , illetve 2 lövés a közepéről . Itt Sanyi is , én is el könnyelműsködtük a dolgot , 4-6 találattal , Józsi viszont telibe lőtte , 8 lövés 8 találat !


Lassan kezdtünk kifutni az időből , ezért a függesztett láncos feladatot kivették , maradt az 1 kis cél 500 m ahol ha meglőtted egy lövésből , kaptál 60 pontot , 2 lövésből , 40 pont , 3 lövésből 20 pont . Itt látványosan meglőttük a célt mind a hárman elsőre , ez a mutatvány kisebb tapsot váltott ki a többi lövészből , mi is nagyon büszkék voltunk .Igyekeztem figyelni a másik csoport lövéseit is , és végig láttam hogy Sanyi vezet , a 2-3-4 ik feladat után pedig Józsi a jó lövéseivel feljött a második helyre. Abban nem voltam biztos hogy nekem meglesz a dobogó 3 foka , mert a bulgárok is jól lőttek , de mivel minden pályán hoztam elfogadható eredményt , bíztam benne hogy sikerül.


Aztán az utolsó pálya, ahol egy színes lőlapra kellett lőni , 500 m .A fiúkkal beszélgetve én már ki is hirdettem magamban az első két helyezettet, Sanyi első , Józsi második , hiszen a lapon , körös értékeléssel nehéz nagy változtatásokat elérni , ezért kicsit el is bagatellizáltam ezt a feladatot , pedig nem kellett volna . Mint utólag kiderült , dupla pontszámot értek a találatok ! Józsi hozta a formáját , 5 db 10 pontos találat , 100 pont! Sanyi nem látta a lövéseit , jobbra a közepétől lőtt , kevesebb pontot ért el . A lőtér adott fényviszonyai alapján a lövéseket nem , de a lövedék röppályáját láttam , és az első lövésem jobbosnak tűnt .A második lövés szintén . Még most sem hittem amit látok , ezért lőttem még egyet , amit ugyanúgy jobbosnak láttam . Itt már úgy döntöttem hogy lesz ami lesz , célpont áthelyezéssel lövöm az utolsó két lövést , korrigálva az előző lövések jobboságát.


A behozott lőlapok alapján ismét beigazolódott hogy érdemes elhinni amit látok , 3 db jobbos 7-8 találat , 2 db 10 , a korrigált lövésekkel .Ezzel aztán Józsi meg is nyerte a versenyt, Sanyi és én egyforma pontszámot lőttünk, de én voltam a lassabb , így az időeredmények alapján harmadik lettem. Nagyon büszke voltam a csapatra és nem mellékesen meghívást kaptunk a szeptemberben Olaszországban megrendezésre kerülő Kahles PRS európai döntőre. Jó érzés volt ismét külföldi versenyen jól szerepelni, és a magyar zászlót büszkén viselve dobogóra állni.


Proshooting Lövész Egyesület

Tógyer Imre

A TELJES KÉPGALÉRIA ITT TEKINTHETŐ MEG:
https://proshootingloter.hu/galeria/magyar-sikerekkel-gyulafehervaronvissza
Honlapunk fegyverekről tartalmaz tájékoztatást kizárólag arra jogosultaknak!
Kérjük, hogy csak úgy és akkor lépjen be honlapunkra, amennyiben Ön szakmai célú látogató, viszonteladó, illetőleg fegyverek felhasználásával jogszerűen, hivatásszerűen foglalkozó személy.
Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön hivatalosan árajánlatot kér társaságunktól.