+36 30 014-6375    info@proshooting.hu
Etele vadászbolt Budapest
1119 Budapest Etele út. 65

MDLSZ Elnökség 2022.10.01. / 01. számú határozat

Az elnökség digitális szavazás útján – 5 igen szavazattal – az alábbi egyhangú határozatot hozta:

Hosszas előkészítő, és egyeztető munka eredményeképpen az elnökség a 2022.09.27-én megtartott elnökségi ülésen úgy döntött, hogy a 2022.10.01-től 2023.12.31-ig terjedő időszakra, egyelőre teszt jelleggel, önálló szakágat hoz létre a nemzetközi szövetségek hazai képviseleteként működő precíziós puska sportágak fejlesztése, a sportágak hazai népszerűsítésének felgyorsítása érdekében.


A döntés értelmében az IPRF és az ICFRA (F-Class) sportágak kikerülnek a Gyorskombinált szakág fennhatósága alól és önálló szakág formájában kezdik meg működésüket. A szakág működésének elősegítése érdekében a 2023-as költségvetés elkészítésekor az elnökség megteszi javaslatát az önálló teszt szakág költségvetésére vonatkozóan, melyet a közgyűlés fogadhat majd el. Addig azonban amíg az önálló szakági költségvetés elfogadásra kerül (várhatóan 2023 március vége), az elnökség indokolt esetben a közgyűlés által elfogadott szövetségi tartalék keret terhére támogathatja a szakág létrejöttét és működését.


A hazai – nemzetközi szabálykönyvek által nem szabályozott – nagykaliberű precíziós lövész számok változatlanul maradnak a Gyorskombinált Szakág keretein belül.A nemzetközi precíziós szakág vezetésére a tesztidőszakban az elnökség felkéri Tógyer Imre sporttársunkat (ProShooting), aki csapatával maga is részt vett az IPRF legutóbbi Világbajnokságán Franciaországban, és jelentős precíziós lövészeti tapasztalattal rendelkezik mint sportoló, és mint versenyszervező.


Az elnökség egyben felkéri dr. Regényi Kundot a szakág elnökségi kapcsolattartói feladatainak ellátásra, szakági kapcsolattartásra, a napi működés, és az éves precíziós versenynaptár koordinációjának felügyeletére, valamint a szükséges nemzetközi kapcsolattartásban való tevőleges részvételre. Dr. Regényi Kund jelenleg is tagja az IPRF nemzetközi tanácsának (council), angolul jól beszél és ír, eddig is részt vett az IPRF munkájában, így nemzetközi szerepe tulajdonképpen folytatólagos.


Jelen határozatában az elnökség felkéri a precíziós puska versenyek szervezőit, hogy ilyen versenyt csak a szövetség színeiben, az MDLSZ versenynaptárában rögzített, és előre tervezhető módon tervezzenek és szervezzenek, függetlenül attól, hogy a verseny minősítő jellegű, vagy nem. Az egyéb, házi, egyesületi versenyek, és a hivatalos MDLSZ versenyek közönsége nagyrészt megegyezik, drága, a versenyzők részéről nagy anyagi ráfordítást igénylő sportágról van szó, így a sportolók száma korlátozott. A sportág hazai fejlődése csak összehangolt módon, egymással nem versengő, hanem egymást segítő szakági aktivitással biztosítható.


Az MDLSZ Elnöksége


vissza
Honlapunk fegyverekről tartalmaz tájékoztatást kizárólag arra jogosultaknak!
Kérjük, hogy csak úgy és akkor lépjen be honlapunkra, amennyiben Ön szakmai célú látogató, viszonteladó, illetőleg fegyverek felhasználásával jogszerűen, hivatásszerűen foglalkozó személy.
Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön a belépésre való jogosultságát igazolja.