+36 1 321-3602    info@proshooting.hu
Etele vadászbolt Budapest
1119 Budapest Etele út. 65

Kalixteknik pofadékok


KalixTeknik , svéd megoldás a fegyverek komfortjának és lő pontosságának javítására.


 Egy fegyver megvásárlásakor szerencsés estben pontosan olyan ergonómiát kapunk a pénzünkért ami kényelmes  tartást és célzást   biztosít , ez álltal nagyban javítja a pontos lövés leadásának a valószínűségét . De  az anyatermészet gondoskodott arról hogy mindannyiunknak más legyen a kényelmes érzés , amelyik fegyver egyik embernek  tökéletes fogást , tiszta , feszültségmentes távcsőbe való betekintést ad  , az a másiknak használhatatlan , kifacsart testhelyzetet és kényelmetlen célzási pozíciót eredményez . A fegyver gyártók jó része eleve a nyílt irányzék használatához optimalizálja az ágyazást , a pofadék magassága egy átlagos  fej és arc csontozattal, magassággal , nyak és végtag hosszúsággal  rendelkező ember  részére lesz megfelelő .


 


Ma már  nyílt irányzékkal kevesen vadásznak , a  cél optikák felszerelése során  pedig sajnos sokszor előfordul  hogy az eszköz indokolatlanul magasra van szerelve , ez álltal a vadász épp csak az arcának/állcsontnak egy részével ér egy ponton  a fegyverhez , ráadásul ha nincs sok gyakorlás mögötte , ez a pont mindig máshova esik . Ilyen esetekben jönnek az érthetetlen hibázások , sebzések , de a távcső is könnyen sérülést okozhat , mert a fej nem mozog együtt a lövés közben jelentkező  hátrarúgásnál a fegyverrel .
Erre a problémára  nyújt megoldást az állítható magasságú pofadék , ahol mindenki  saját magára igazíthatja fegyverét , és kényelmes pozícióból sokkal biztonságosabban , pontosabban tudja használni a fegyverét . Eddig is léteztek  különböző megoldások a pofadék magasságának emelésére , de szinte kivétel nélkül komoly kompromisszumot kellett kötni vagy az esztétika , vagy a kezelés és beépítés bonyolultsága miatt . A bőrből készült pofadék emelők nagyon esztétikusak de csak egy adott magasságot biztosítanak és körülményes a le illetve felszerelésük .
A svéd KalixTeknik cég kifejlesztett egy rendszert , ami a skandináv hagyományokat követve nagyon precíz , átgondolt ,  egyszerű működést és letisztult formát biztosít . A műanyag/szintetikus ágyazások a markolattól hátrafelé gyártótól függetlenül üreges kialakításúak , ezt használta fel a gyártó a termékei fejlesztésénél . A csomagban megtalálható egy lapra nyomtatott , egyik felén ragasztható felülettel rendelkező sablon , az adott fegyver típusra használható beépítési vázrajzal . Eltávolítjuk az ágyazás végéről a gumi agytalpat . Miután  megfelelő módon felhelyeztük a sablont mindössze néhány  lyuk kifúrása után behelyezzük a  belső szerkezetet , rögzítjük , visszahelyezzük az agytalpat és már használhatjuk is a pofadék emelőnket .


A belső forma fegyver fajtánként és típusonként is változik , ezért az alábbi felsorolás tartalmazza azokat a fegyvereket amelyekhez azonnal fel tudjuk szerelni a KalixTeknik pofafékállító szerkezetet . Természetesen a fa ágyazású fegyverekhez is felszerelhető , de ide már szükséges a fa ágyazásokkal foglalkozó mester a szakszerű beépítéshez , ki kell alakítani egy megfelelő üreget a belső szerkezet részére .


Blaser R93  Professional , R8 Professional

Sauer 101 ,202 ,303  ,404

Mauser M03 ,M12

Sako 75 , 75 Finnlight , 85 , 85 Finnlight ,A7 , Quad

Tikka T3

Merkel Helix RX

Remington 783 , 700 SPS, Seven

Brno CZ 455 , 527

Winchester SPX , Shadow

Browning

Ruger American

Savage Axis

Haenel Jaeger 10
Hogue ágyazáshoz

Magyarországi hivatalos forgalmazó:

www.proshooting.hu , Üzlet Budapest , XI ker Etele út
Honlapunk fegyverekről tartalmaz tájékoztatást kizárólag arra jogosultaknak!
Kérjük, hogy csak úgy és akkor lépjen be honlapunkra, amennyiben Ön szakmai célú látogató, viszonteladó, illetőleg fegyverek felhasználásával jogszerűen, hivatásszerűen foglalkozó személy.
Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön hivatalosan árajánlatot kér társaságunktól.