+36 1 321-3602    info@proshooting.hu
Etele vadászbolt Budapest
1119 Budapest Etele út. 65

F-Class 300-700 méter - Senica

2019.06.15-én került megrendezésre Senicaán a DPS lőtéren egy nagyon jó hangulatú, F Class szabályok alapján lebonyolított verseny.Az időjárás nem sok jóval kecsegtetett, 37 C körüli hőséget jeleztek előre a meteorológusok, ami önmagában is megterhelő, ráadásul erős szél is párosult a nagy meleghez. Magyar versenyzők ketten voltunk, Dr Kovács Árpád és én, mindketten a Tactical/Sniper kategóriában indultunk. Itt indulhattak a csőszájfékkel szerelt fegyverek.


Az F Class szabályok értemében minden távolságon van 3 db próbalövés/3 perc, ezeket jól látható módon megjelölik, aztán 10 db értékelt lövés/10 perc. Ezen a versenyen a  célok  300 m , 400 m, 500 m, 700 m  en voltak elhelyezve.Szeretjük ezeket a versenyeket, mert tökéletesen alkalmasak a ballisztika lepróbálására, fegyverek lőszerek tesztelésére.


Árpival szinte egyformán lőttünk végig, én  300 m en  lőttem gyengébbet, ő pedig 500 m-en, de a végén néhány ponttal nekem sikerült jobban a verseny. Számomra ismét bebizonyosodott, hogy egy viszonylag gyengébbnek gondolt kaliberrel is nagyon jó eredményeket lehet lőni, kedvezőtlen körülmények között is. Mindketten  6,5x47 Lapua kaliberű fegyverrel lőttünk, és Máté Pista barátunk, aki megnyerte az Open kategóriát, (300 WSM kaliberrel), ő szerinte a nagy sebességű lehetőleg nagy tömegű lövedékek adnak megoldást a lehető legkisebb széleltérítésre. Ez elméletben tényleg így is van, de gyakorlatban a 6mm, 6,5 mm, 7 mm lövedékek is tudnak kiemelkedő teljesítményeket nyújtani.

vissza
Honlapunk fegyverekről tartalmaz tájékoztatást kizárólag arra jogosultaknak!
Kérjük, hogy csak úgy és akkor lépjen be honlapunkra, amennyiben Ön szakmai célú látogató, viszonteladó, illetőleg fegyverek felhasználásával jogszerűen, hivatásszerűen foglalkozó személy.
Felhívjuk figyelmét, hogy a BELÉPÉS feliratra való kattintással Ön hivatalosan árajánlatot kér társaságunktól.